Kaupungin Naiset juhlistavat Anja Erämajan uutuusromaania konsertilla

Kaupungin Naiset on esittänyt Anja Erämajan runoihin sävellettyjä lauluja jo ensikonsertistaan asti. Tätä nykyä kuoron ohjelmistossa on 14 Anjan runoon tehtyä laulua. Nämä laulut ovat sekä kuoron että yleisön suuresti rakastamia, mm. kuoron kenties tunnetuin kappale ”Mä haluun häät” on Anjan kynästä lähtöisin.

Tänä keväänä Anja Erämajalta ilmestyy romaani Imuri. Kaupungin Naiset haluaa juhlistaa uutta romaania esittämällä Anjan runoja kirjan julkistamisjuhlassa. Juhla järjestetään Helsingin Arabiassa, Bokvillanissa 18.5. klo 18 alkaen. Tilaisuus on kaikille avoin ja ilmainen.

Lue lisää tapahtumasta Facebookin tapahtumasivulla.

Imuri, kuva WSOY

—–
Anja Erämaja on suomalainen runoilija ja kirjailija. Hänen ensimmäisen proosarunokokoelmansa Laulajan paperit ilmestyi vuonna 2005. Se oli ehdolla Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon ja Runeberg-palkinnon saajaksi. Erämaja on palkittu Yle:n Tanssiva karhu -runopalkinnolla vuonna 2016.
Lähde: Wikipedia (https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Anja_Erämaja)

Kaupungin Naiset ja Queertune-festivaali QX-awardsien ehdokkaana

Kaupungin Naiset on QX-awardsien ehdokkaana yhdessä Helsingin gaykuoro Out’n Loudin kanssa järjestämänsä ensimmäisen pohjoismaisen LHBTIQ-kuorofestivaalin tiimoilta.  Kuorojen yhdessä järjestämä Queertune-festivaali on ehdolla Keep Up the Good Work -kategoriassa.

Kuvat: Ingemar Raukola

—————————–

Queertune: Helsingin gaykuoro Out ’n loud  ja lesbokuoro Kaupungin Naiset järjestivät ensimmäisen  pohjoismaisen LHBTIQ-kuorofestivaalin 29.9.–1.10.2017 Helsingissä. Tapahtuman tuottajina toimivat Makla Krés Laine, Pasi Risberg, Ulla Engman ja Satu Järvinen. Festivaali kokosi yhteen 11 kuoroa ja 300 laulajaa eri pohjoismaista. Suomessa aloitettu kuorotapahtuma järjestetään ensi vuonna Tukholmassa ja vuonna 2021 Kööpenhaminassa.

Lisätiedot QX Awardsin tapahtumasivulla Facebookissa, jatkobileiden ohjelma julkistetaan lähiaikoina.

QX Awards 2018 lauantaina 25. elokuuta Gloria kulttuuriareenassa Pieni Roobertinkatu 12, 00120 Helsinki. Ovet klo 19, QX Awards alkaa kello 20 ja After Party noin kello 22 alkaen samoissa tiloissa. Liput 12,50 (sisältää narikan). 

Lipunmyynti alkaa elokuussa. Lippuja tulee myyntiin vain pienehkö määrä.

Lähde: QX.fi

Kaupungin Naiset äänessä Helsinki Pride 2018 -viikolla

Kaupungin Naiset: Naapurilla on paremmat roskat -konsertti

Kaupungin Naiset järjestää jo perinteeksi muodostuneen konserttinsa Helsinki Pride -viikolla. Naapurilla on paremmat roskat -konsertti tarjoaa lauluja elämästä, rakkaudesta ja naapureista.

Konsertti järjestetään torstaina 28.6.2018, klo 18.00-20.00, Balderin salissa, Aleksanterinkatu 12, 00170 Hki.  Lippuja saa ostaa  etukäteen Holvista (15 e / lippu) tai ovelta (20 e / lippu) niin kauan kuin lippuja riittää.

Aiempina vuosina Helsinki Pride viikon -konsertit ovat keränneet salin täyteen.

Kaupungin Naiset Balderin salissa Helsinki Pride -viikolla, 29.6.2017

Metsän vaalea tytär, runo Edith Södergran, säv. & sov. Petra Lampinen

Entä jos sataa, runo Anja Erämaja, säv. & sov. Petra Lampinen


Helsinki Pride 2018 -teemana ”ääni”

Koko kansan Helsinki Pride tuo kaikki sateenkaaren värit kaupunkiin juhannuksen jälkeisellä viikolla 25.6. -1.7.2018.  Seitsemän päivää, 70 tuhatta ihmisiä, yli 80 tapahtumaa 50 lokaatiossa Helsingissä,

Helsinki Pride  haluaa tuoda esille yhteisömme moninaisuutta ja tehdä tilaa äänille, jotka usein jäävät kuulematta. Teemamme on ääni, ja sen kautta nostamme esille ne äänet, jotka yhteiskunnassamme vaiennetaan.

Helsinki Pride -viikon järjestää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen hyvinvointia ja oikeuksia edistävä järjestö HeSeta ry sekä laaja joukko vapaaehtoisiamme.

Lähde: Helsinki Pride -tapahtuman sivusto.

 

Kaupungin Naiset mukana Querelle-festivaaleilla

Kaupungin Naiset on mukana Suomessa ensimmäistä kertaa järjestettävällä Querelle-festivaaleilla. 24.-25.8.2018 Train Factoryssa Vallilan makasiineilla järjestetettävällä festivaalillla esiintyy muun muassa Wikileaks-vuotajana maailmanmaineeseen noussut tietoturva-asiantuntija Chelsea Manning.

Muita festivaalin pääesiintyjiä ovat mm. Big Freedia, Mykki Blanco, Beatrice Eli, Boris, HiFi Sean, Chicks on Speed, JD Samson, Hannu Väisänen ja Sofi Oksanen.

Katso festivaalin muuta ohjelmaa tästä: http://www.querelle.fi

Petra Lampinen – DEKADENSSI – lauluja 10 vuoden ajalta

Kaupungin Naiset -kuoron kuoronjohtaja ja säveltäjä-laulaja Petra Lampinen esittää laulujaan kuluneen 10 vuoden ajalta mm. Eino Leinon, Edith Södergranin, Helena Sinervon, Anja Erämajan ja Ilpo Tiihosen sanoin.

Lavalla vierailee myös Kaupungin naiset -kuoro ja Maritta Kuula.

Petra Lampinen – DEKADENSSI, 27.4.2018, Dubrovnik

Liput verkkokaupasta 16€ (ovelta 20€).

Aika ja paikka: perjantaina 27.4. klo 20.00. Dubrovnik Lounge & Lobby, Eerikinkatu 11, Helsinki.

Seuraavat muut Kaupungin Naiset -kuoron julkiset esiintymiset ovat:

10.05.2018 Euroviisumessu Kallion kirkko
28.06.2018 Oma konsertti: Helsinki Pride 2018 Balderin sali
24. – 25.08.2018 Querelle-festivaali Train Factory, Vallilan makasiinit

Tunnelmia aiemmista konserteista ja kuoroelämästä voit käydä katsomassa Kaupungin Naiset -kuoron YouTube-kanavassa, Facebook-sivuilla sekä Instagramissa.

 

Kaupungin Naiset goes Dubrovnik, lavalla myös Anja Erämaja

Kaupungin Naiset lavalla, ja vähän lavan vieressäkin. Luvassa on monipuolinen kokoelma tarinoita elämästä ja kuolemasta, kuoron esittämänä.

Osta liput ennakkoon Holvista: 12,5 e.
Ovelta lipun hinta 15 e, ovella ainoastaan käteismaksu.  Narikkamaksu: 2,5 e.


Lavalla nähdään myös Anja Erämaja, tuo estoinen untuvikko, sinkuhko yyhoo, miehenmittainen naisrakennelma, runoilija, joka tarttuu mikkiin standupotteella ja avautuu paristakin asiasta. Useat Kaupungin Naiset -kuoron laulujen teksteistä pohjautuvat Anja Erämajan runoihin.

Loppuillan musiikista vastaa upea, ihana DJ Fiona Timantti! ♥

Fiona Timantti. Kuvaaja: Jirina Alanko
DJ Fiona Timantti. Kuvaaja: Jirina Alanko

Kaupungin Naiset on helsinkiläinen lesbokuoro, joka laulaa Petra Lampisen säveltämää runoutta (mm. Anja Erämaja, Ilpo Tiihonen, Tommy Tabermann, Edith Södergran, Eino Leino) mm. rakkaudesta, kuolemasta ja nettideittailun vaikeudesta.

Queertune – Tickets available for the 1st Nordic LHBTIQ Choir Festival in Helsinki

The very first Nordic LHBTIQ Choir Festival will be held in 30.9.2017, Helsinki. There will be three concerts in one day with  eleven LHBTIQ choirs from Scandinavia.

Queertone Festival 2017

Saturday 30.9.2017

Concerts

Concert I (13.00–15.00)
Ääniset (Rainbow mass choir, mixed choir, Helsinki)
Rainbow Gospel (mixed choir, Stockholm)
Kvinnokören Sapphonia (female choir, Stockholm)
Den norske homofonien av 1990 (mixed choir, Oslo)

Concert II (16.00–17.30)
Stockholms Gaykör (male choir, Stockholm)
Sapfonia (female choir, Bergen)
Kaupungin Naiset (female choir, Helsinki)

Concert III (18.30–20.30)
Hinsegin kórinn (mixed choir, Reykjavik)
Hellmans Drengar (male choir, Göteborg)
Carmen Curlers (mixed choir, Copenhagen)
Out ’n loud (male choir, Helsinki)

Tickets

Only 15 € / concert. Ticket Shop is ready to serve you.

Place

The Helsinki Conservatory of Music
Ruoholahdentori 6, 00180 Helsinki

Organizers

Festival is organized by Helsinki Gay Choir Out ’n loud and Lesbian Choir Kaupungin Naiset.

Follow the Facebook event page to keep informed: https://www.facebook.com/events/915120581924998/

Kaupungin Naiset etsii sopraanoita ja mezzosopraanoita uusiksi jäsenikseen

Hei kaikki hurmaavat laulajat! Kaupungin Naiset etsii sopraanoita ja mezzosopraanoita uusiksi jäsenikseen.

Laulukokeet ja perehdytysleiri järjestetään Helsingissä viikolla 36. Joten jos sopisit vahvistamaan lesbokuoroamme laulullasi ja esiintymisenergiallasi, ja aikasi riittäisi sitoutumaan harjoitteluun ja keikkailuun, niin lähetä meille viestiä kaupunginnaiset@gmail.com.

Kerro itsestäsi, laulu- ja musiikkitaustastasi sekä siitä miksi haluaisit mukaan! Vastausviestinä saat infopaketin koelauluista ja liittymisestä.

Kaupungin Naiset on helsinkiläinen lesbokuoro, joka laulaa Petra Lampisen säveltämää runoutta mm. rakkaudesta, kuolemasta ja nettideittailun vaikeudesta.

Kaupungin Naiset juhlimassa Helsinki Pride -viikolla

Helsinki Pride: Kaupungin Naiset: Kas , sepä rakkautta 29.6.2017

Kaupungin Naiset järjestää jo lähes perinteeksi muodostuneen konserttinsa Helsinki Pride -viikolla. Kas, sepä rakkautta -konsertti tarjoaa lauluja elämästä, rakkaudesta ja näiden päättymisestä.

Konsertti järjestetään torstaina 29.6.2017, klo 18.00-19.30. Balderin salissa, Aleksanterinkatu 12, 00170 Hki.  Lippuja saa ostaa ovelta (käteismaksu) tai varata etukäteen sähköpostitse: kaupunginnaiset@gmail.com (hinta 14 e).

Viime vuonna Helsinki Pride viikon -konsertti keräsi salin täyteen!

Kuvaus: Minna Lehtinen

Esimakua tulevasta konsertista saa keskiviikkona 28.6., kun Naiset virittäytyvät Helsinki Pride -viikon juhlahumuun Taidekoti Kirpilässä muutaman kappaleen verran.

Helsinki Pride 2017 – vapaus ja vastuu

Suomen suurin sateenkaareva kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma, Helsinki Pride järjestetään 26.6.-2.7.2017.

Kaupungin Naiset esiintyivät huhtikuussa HeSeta ry:n järjestämässä tukikonsertissa Tavastialla, jossa kerättiin varoja toiminnan tukemiseen ja lanseerattiin Helsinki Pride 2017 -tapahtuman teema.

”Vuoden 2017 Helsinki Priden teema Vapaus ja vastuu nousee Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlasta. Haluamme palauttaa keskusteluun ihmisoikeudet, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden niin yhteiskunnan, yhteisön kuin yksilönkin näkökulmista. Teemamme “Vapaus ja vastuu” on myös hatunnosto itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlalle.

Helsinki Pride -viikon järjestää Suomen suurin alueellinen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen hyvinvointia ja oikeuksia edistävä järjestö HeSeta ry – lähes täysin vapaaehtoisvoimin. Helsinki Priden tavoitteena on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien edistäminen ja näkyvyyden lisääminen. Helsinki Pride juhlistaa ja alleviivaa meidän kaikkien vapautta olla sellaisia kuin olemme, ja toisaalta muistuttaa meitä siitä vastuusta, että yhteiskuntamme ei ole vielä tasa-arvoinen tai yhdenvertainen kaikille.”
Lähde: Helsinki Pride -tapahtuman sivusto.

Vapaus ja vastuu – Party for Pride, HeSetan tukikonsertti Tavastialla 12.4.

Kaupungin Naiset on mukana HeSetan tukikonsertissa Tavastia-kubilla keskiviikkona 12.4.2017.

Tukikonsertissa lanseerataan vuoden 2017 Helsinki Priden teema – Vapaus ja vastuu! Konsertin tuotot menevät HeSetan toiminnan tukemiseen.

Tapahtuman juontaa Laura Halmila ja esiintyjinä mm.:
PALEFACE 
Arto Tuunela / Pariisin Kevät -soolo
Iisa (duo)
The band called iMi
Kaupungin Naiset
Jamie MacDonald

Lisätietoa löydät tapahtuman Facebook-sivulta ja liput voi ostaa Tiketistä.